Σπουδαία εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΓΕΩΤΕΕ και υλοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
«Αγροτουρισμός και Οίνος» στο 1ο Συνέδριο
Αγροτικής Οικονομίας SERRESAGRIBUSINESS
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητά του για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων του Νομού και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν- Η έναρξη του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας “SERRES AGRIBUSINESS” έγινε την Παρασκευή και οι εργασίες του είχαν ως θέμα «Αγροτουρισμός και Οίνος».
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας “SERRES AGRIBUSINESS” που διεξήχθη από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 έως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και στο πρόγραμμά του περιελάμβανε σημαντικές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με διακεκριμένους ομιλητές.
To 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας SERRESAGRIBUSINESS του Επιμελητηρίου Σερρών τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΓΕΩΤΕΕ και υλοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. .
Η έναρξη του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας “SERRES AGRIBUSINESS” έγινε την Παρασκευή και οι εργασίες του είχαν ως θέμα «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΟΙΝΟΣ».
Θερμή ήταν η ανταπόκριση στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας “SERRES AGRIBUSINESS” που περιελάμβανε ομιλίες για τον αγροτουρισμό και οίνο.
«Την πρώτη μέρα του συνεδρίου είχαμε την ενότητα αγροτουρισμός και οίνος, είχαμε τους εισηγητές ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα. Ο κόσμος που παρακολούθησε τις εργασίες της πρώτης μέρας έφυγε με την ικανοποίηση ότι έμαθαν από αυτά που άκουσαν. Προσπαθούμε ως Επιμελητήριο να κάνουμε τέτοιες δράσεις οι οποίες φέρνουν εξωστρέφεια ώστε να γίνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα. Στόχος μας ήταν να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα τοπικά κρασιά. Θεωρώ ότι όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες έφυγαν κερδισμένοι ,ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι».
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητά του για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων του Νομού και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης.
Στη συνέχεια διακεκριμένοι επιστήμονες παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και κέρδισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
«Branding περιοχής με βάση τα τοπικά προϊόντα», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Σπύρος Μάμαλης, Γεωπόνος, Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ.
Ο Απόστολος Καρακίτσιος, CEO Tourism Experts, Επιστημονικός συνεργάτης Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, μίλησε για τον Οινοτουρισμό – Βιωματική Εμπειρία.
Οι δρόμοι του κρασιού της μαύρης Θάλασσας συναντούν τα Οινοποιεία και τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις του νομού Σερρών: εξωστρέφεια, συνεργασία, προβολή!ήταν το θέμα της ομιλίας της Μαρίας Παρταλίδου, Γεωπόνο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ
Η Χαρίτα Βλάχου, Γεωπόνος, Επιστημονική συνεργάτης ΑΠΘ, μίλησε για τον Γαστρονομικό Αγροτουρισμό
Η Κατερίνα Καραμπατέα, Χημικός – Οινολόγος, αναφέρθηκε στην « Τέχνη του Οίνου» και ο Φώτιος Κιλιπίρης, Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & τουρισμού ανέπτυξε το θέμα «Οινοτουρισμός».
Ακολούθως έγινε παρουσίαση Τοπικών Οινοπαραγωγών και Τοπικών Οίνων.
Στο κλείσιμο των εργασιών, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα εξαίσια τοπικά κρασιά που παρουσιάστηκαν από του Σερραίους Οινοπαραγωγούς.
Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.