Η Σελήνη την Πέμπτη πλησίασε ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο)
Εντυπωσιακή ήταν και στις Σέρρες η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020
Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες σε όλο τον πλανήτη από την τελευταία υπερπανσέληνο του 2020.
Η Σελήνη πλησίασε ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.
Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη. Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί τον Μάιο του 2021.
Όσοι κατάφεραν να δουν το μαγευτικό θέαμα που πρόσφερε η υπερπανσέληνος το βράδυ της Πέμπτης ήταν τυχεροί. Οι υπόλοιποι θα το απολαύσουν πάλι του χρόνου…
Αρκετός κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να απολαύσει το φαινόμενο της υπερπανσέληνου, το οποίο εμφανίστηκε για τέταρτη, αλλά και τελευταία φορά φέτος καθώς η επόμενη αναμένεται τον Μάιο του 2021.
Στις Σέρρες υπήρχε συννεφιά, αλλά το φεγγάρι κατάφερε να «ξεγλιστρήσει» ανάμεσα στα σύννεφα και «ασημένιο τάλιρο» να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις στις Σερραίες και στους Σερραίους. Ο καθαρός ουρανός όμως τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Ναύπλιο, τη Λάρισα και αλλού σε συνδυασμό με την καλοκαιρία έβγαλαν τον κόσμο στα μπαλκόνια, ή σε άλλα εξωτερικά μέρη, όπου δεν υπάρχει έντονος φωτισμός για να δει το φεγγάρι σε όλη του τη δόξα.