Άφησαν τις αίθουσες διδασκαλίας και βγήκαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στους δρόμους
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών διεκδικούν το αυτονόητο: Καθηγητές μουσικής
Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Σερρών και οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, συμμετείχαν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το σχολείο.
Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών , άφησαν τις αίθουσες διδασκαλίας και βγήκαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές μουσικής στο σχολείο τους, χορήγηση μουσικών βιβλίων αλλά και αντιδρώντας στο νόμο Γαβρόγλου .
Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Σερρών και οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, συμμετείχαν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το σχολείο.
Οι μαθητές και οι γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας πορεία με την συνοδεία μουσικών οργάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών, τραγουδώντας συνθήματα και γνωστοποιώντας σε όλους τα αιτήματά τους.
Όπως τονίζουν για την πανελλαδική κινητοποίηση του ς, έπειτα από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δεκαπενταμελών συμβουλίων της Ελλάδας προχώρησαν συντονισμένα σε κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με κοινά αιτήματα, κόντρα στον υποβιβασμό της μουσικής παιδείας. «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ακόμα περισσότερες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής, ενώ συνεχίζεται το πρόβλημα της μη δωρεάν χορήγησης βιβλίων μουσικής για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Παράλληλα τα περισσότερα μουσικά σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χρηματοδότηση από το κράτος για την ανέγερση σύγχρονων κτηρίων. Επίσης αντιδρούμε στον νόμο Γαβρόγλου ο οποίος μετατρέπει το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο, καταργεί τη γενική παιδεία και στρέφει ένα μεγάλο μέρος των μαθητών στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση και κυρίως την μαθητεία» αναφέρουν στο ψήφισμα της κινητοποίησης .
Τα αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης :
- Άμεση χορήγηση μουσικών βιβλίων
- Κάλυψη των κενών στα μουσικά μαθήματα με μόνιμα διορισμένους καθηγητές.
- Μοριοδότηση για μουσικές σχολές.
- Αναγνώριση των σπουδών μας, με πιστοποίηση ισάξια και αντίστοιχη με τις τάξεις των ωδείων. Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 για χορήγηση μουσικής ειδικότητας, στους απόφοιτους Μουσικών σχολείων κατόπιν εξετάσεων οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται.
- Άμεση επέμβαση του Δήμου προς αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
- Κάλυψη αναγκών σχολικής μονάδας σε προσωπικό συμβασιούχων (καθαρίστριες, ημεροφύλακας).
- Κατάργηση του νόμου 4485/17 «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» (νόμος Γαβρόγλου) που αλλοιώνει τον παιδευτικό ρόλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο και έφτασε μέχρι το κέντρο της πόλης, μπροστά στο δημαρχείο Σερρών, με κεντρικό σύνθημα «Η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη» .
Έκαναν στάση μπροστά στο κτήριο των διευθύνσεων εκπαίδευσης, όπου τους συνάντησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Κωνσταντίνος Τενεκετζήςκαι του επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Στην συνέχεια η πορεία διαμαρτυρίας των παιδιών κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης με στάση μπροστά στο Διοικητήριο και στο δημαρχείο όπου προχώρησαν στην επίδοση του ψηφίσματος
Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.