Παρουσίαση των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων των Σερρών
Η ενότητα «Αγροδιατροφή – Σέρρες Παράγω» έκλεισε τις εργασίες του “SERRES AGRIBUSINESS”
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μαλλιαράς, δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιηθεί κάθε πρόταση που ακούστηκε και πως το Επιμελητήριο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών και των παραγωγών ώστε να επιλύονται ζητήματα και να επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS», που διεξήχθη στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την θεματική ενότητα «Αγροδιατροφή – Σέρρες Παράγω» την τρίτη μέρα του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS», όπου έγινε παρουσίαση των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων των Σερρών.
Το ρύζι, τα πιπεράκια, το βουβάλι, το σερραϊκό γάλα, τα ρεβίθια, βρέθηκαν στο επίκεντρο, μέσα από σχετικές εισηγήσεις. Σερραίοι παραγωγοί και επιχειρηματίες μίλησαν για την διατροφική αξία και την ποιότητα των προϊόντων, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν άλλα και για την αποτελεσματικότερη προώθησή τους.
Η πιστοποίηση των Σερραϊκών προϊόντων, η βιοενέργεια αλλά και η διαχείριση του νερού απασχόλησαν, επίσης, το συνέδριο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μαλλιαράς, δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιηθεί κάθε πρόταση που ακούστηκε και πως το Επιμελητήριο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών και των παραγωγών ώστε να επιλύονται ζητήματα και να επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια. Ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν εισηγητής στο θέμα «Πιστοποίηση των Σερραϊκών προϊόντων με το νέο σήμα πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης AFQ».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ανέπτυξε το θέμα «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων & ο Ρόλος τους στην Αγροτική Οικονομία».
Ο Βασίλειος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Agrotopos – Ορυζόμυλοι Αναγέννησης Α.Ε., Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΣ, αναφέρθηκε στο Ρύζι, ο Πέτρος Άτσαλος – Παραγωγός, Μεταποιητής στα Πιπεράκια (Μπακάλικες), ο Σοφοκλής Φιλιππίδης από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος στο Σερραϊκό γάλα & Αγελαδοτροφία, ο Βασίλειος Τζιάκας, Γεωπόνος – Μεταποιητής στο Βιοαέριο, ο Τρύφων Γιαντσίδης- Πρόεδρος Βουβαλοτρόφων Σερρών στο βουβάλι και τέλος ο Κωνσταντίνος Φουδούλης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αλιστράτης στα ρεβύθια.
Οι παρευρισκόμενοι, συμμετέχοντες, ακροατές και εισηγητές συνεχάρησαν το Επιμελητήριο και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και εξήραν την στόχευση το συνέδριο αυτό να καταστεί θεσμός.
Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.