Για μια ακόμη φορά το «Κτήμα Νεραντζή» κάνει τους Σερραίους περήφανους…
«Νεραντζή Ασύρτικο» Κρασί που τις Σέρρες «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου!
Δημοσίευση – έπαινος στο αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κυκλοφορίας wine and spirits που τοποθετεί το Ασύρτικο 2018 από το «Κτήμα Νεραντζή» στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου
«Εάν το ανοίξετε τώρα, μεταγγίσετε το σε μια καράφα, πριν το σερβίρετε με κάποιο κρέας ή καλομαγειρεμένο χταπόδι. Αλλιώς κρύψτε το στο κελάρι για κανένα δυο χρόνια». Όταν το αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κυκλοφορίας wine and spirits αναφέρεται με τα παραπάνω λόγια σε ένα ελληνικό προϊόν, συγκεκριμένα σε ένα ελληνικό κρασί , τότε δικαίως αισθάνεται ο οποιοσδήποτε Έλληνας να «φουσκώνουν» τα στήθια του από την περιβόητη «ελληνική περηφάνια». Όταν, λοιπόν, αυτό το απόλυτο περιοδικό γευσιγνωσίας αναφέρεται με αυτά τα λόγια, τα παραπάνω, σε ένα σερραϊκό προϊόν, σε ένα σερραϊκό κρασί , τι πρέπει να αισθάνεται ο Σερραίος ; Περηφάνια και μόνο περηφάνια…Ναι, κυρίες και κύριοι, ένα σερραϊκό κρασί, το Ασύρτικο 2018» από το «Κτήμα Νεραντζή» «ανάγκασε» το αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κυκλοφορίας “wine and spirits” να τοποθετήσει το «Ασύρτικο 2018» στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου για να αγοράσει κανείς για φέτος και με υψηλή βαθμολογία 92 πόντους στους 100. Η προηγούμενη σοδιά 2016 βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία 94 ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά ασύρτικα εκτός Σαντορίνης , που ήταν και από τις υψηλότερες βαθμολογίες που δίνει γενικά το περιοδικό. Ναι, κυρίες και κύριοι, αναγνώστες της «Σ», αισθανόμαστε περηφάνια γι΄αυτό το ελληνικό κρασί, ναι κυρίες και κύριοι αναγνώστες , καμαρώνουμε για το κρασί «Ασύρτικο 2018» από το «Κτήμα Νεραντζή» και συγχαίρουμε τους ανθρώπους που μας χάρισαν αυτή τη διάκριση (Την Ευανθίας Μητροπούλου, το Νεραντζή Μητρόπουλο κ.α.) και συστήνουμε , εμείς οι «τυχεροί» Σερραίοι ανεπιφύλακτα όχι μόνο το Ασύρτικο, αλλά και όλα τα άλλα καταπληκτικά-δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός-κρασιά από το «Κτήμα Νεραντζή.
Το δημοσίευμα-έπαινος του “wine and spirits”
Διαβάστε, σε μετάφραση τι έγραψε ακριβώς το σπουδαίο αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κυκλοφορίας και κύρους “wine and spirits” :
92 βαθμούς / Νεραντζή Ασύρτικο 2018- Σέρρες $18
Η Ευανθία Μητροπούλου καλλιεργεί το Ασύρτικο στους λόφους πάνω από τον Ποταμό Στρυμόνα, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Οι αμπελώνες, σπαρμένοι σε αργιλοπηλώδη εδάφη, με ασβεστούχο υπέδαφος παράγουν ένα από τα καλύτερα ασύρτικα της ενδοχώρας που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια, ένα πλούσιο ώριμο κρασί που διατηρεί το ιδιότυπο της οξύτητας της ποικιλίας. Η καλλιέργεια των αμπελώνων γίνεται χωρίς παρεμβάσεις, το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εμφιαλώνεται με ελάχιστο θειώδες, είναι έντονο και γευστικό. Με ευχάριστα έντονη οξύτητα που φέρνει μπροστά τις έντονες νότες γκρέιπφρουτ εσπεριδοειδών. Εάν το ανοίξετε τώρα, μεταγγίσετε το σε μια καράφα, πριν το σερβίρετε με κάποιο κρέας ή καλομαγειρεμένο χταπόδι. Αλλιώς κρύψτε το στο κελάρι για κανένα δυο χρόνια. Τ.Q.T. Wine and Spirits 8/2019