Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης συμμετέχει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό #United for Biodiversity (Ενωμένοι για τη Βιοποικιλότητα)
«#Ενωμένοι Για τη Βιοποικιλότητα» με σκοπό την προώθηση της προστασίας της
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης συμμετέχει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό #United for Biodiversity (Ενωμένοι για τη Βιοποικιλότητα) με σκοπό την προώθηση της προστασίας της βιοποικιλότητας. Μετά τo Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και το Εθνικό Πάρκο Van Gogh στην Ολλανδία, το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης είναι το δεύτερο πάρκο στην Ελλάδα και το τρίτο στον κόσμο που παίρνει μέρος στο συνασπισμό.
Ο συνασπισμός αυτός δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επιτρόπου περιβάλλοντος Virginijus Sinkevicius με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Άγρια Ζωή στις 3 Μαρτίου 2020. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην κινητοποίηση εκείνων των φορέων που σχετίζονται με την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, όπως ερευνητικά κέντρα, μουσεία επιστημών και φυσικής ιστορίας, βοτανικοί κήποι, ζωολογικοί κήποι, ενυδρεία και εθνικά πάρκα.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και προστασία του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης και των περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Π.Ε. Σερρών. Στη περιοχή ευθύνης του έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών, 26 είδη ερπετών, 11 είδη αμφιβίων, 58 είδη θηλαστικών και περισσότερα από 1300 είδη φυτών. Αν και ο κύριος σκοπός είναι η προστασία της βιοποικιλότητας και των ενδιαιτημάτων της σε τοπικό επίπεδο, ο Φορέας Διαχείρισης αναγνωρίζει την άμεση ανάγκη για δράση σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική κρίση ολιστικά. Για το λόγο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης συμμετέχει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό #United for Biodiversity, μαζί με άλλους οργανισμούς και ιδρύματα όπως ο Ζωολογικός Κήπος του CentralPark, το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Μονακό, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών της Βαρκελώνης και άλλα.
Προσκαλούμε όλους τους φορείς αλλά και τα Εθνικά Πάρκα στην Ελλάδα να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο συνασπισμό που στόχος του είναι η απώλεια της βιοποικιλότητας να επιβραδυνθεί και ακόμη καλύτερα να εξαλειφθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες:
htpps://ec.europa.eu/environment/nature/biodiversity/coalition/index_en.htm