Η Βίκυ Φλέσσα, καταξιωμένη δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει:
«Ζητώ τον τέταρτο σταυρό για την παιδεία και τον πολιτισμό»
«Θα διακονήσω τα ζητήματα για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, και την Πρόνοια , την επιστροφή στον άνθρωπο» επισήμανε η κ. Βίκυ Φλέσσα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στις Σέρρες η κ. Βίκυ Φλέσσα, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της, στα θέματα που θα ασχοληθεί αν με την επιθυμία των Ελλήνων εκλεγεί Ευρωβουλευτής και κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να προσέλθουν στην κάλπη και να μην απέχουν
«Είναι μια μεγάλη μάχη που θα πρέπει να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την σταθερότητα στην χώρα μας και μια πρωτοποριακή θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι η ώρα για αποχή , δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό δεν είναι η ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας», τόνισε η Βίκυ Φλέσσα, καταξιωμένη δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη της στην πόλη των Σερρών
Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στις Σέρρες η κ. Βίκυ Φλέσσα, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στην υποψηφιότητας της, στα θέματα που θα ασχοληθεί αν με την επιθυμία των Ελλήνων εκλεγεί Ευρωβουλευτής και κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να προσέλθουν στην κάλπη και να μην απέχουν.
Η κ. Βίκυ. Φλέσσα δήλωσε : «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και εύχομαι να είμαι εδώ πολύ συχνά και τα επόμενα πέντε χρόνια γιατί δεσμεύομαι ότι θα έρχομαι πολύ συχνά, θα σας «ταράξω» στις επισκέψεις. Η Σιρις, η αρχαία, μια πόλη, μια περιοχή με πολύ πολιτιστική παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων, μια περιοχή με πολύ έντονο το στοιχείο του βυζαντίου και πολλά αξιοθέατα. Το προσωπικό μου στοίχημα στην Ευρώπη αν με εμπιστευτούν οι έλληνες και οι ελληνίδες και μου δώσουν ένα από τους τέσσερις σταυρούς, εγώ ζητώ τον τέταρτο σταυρό για την παιδεία και τον πολιτισμό. Είναι μια μεγάλη μάχη που θα πρέπει να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την σταθερότητα στην χώρα μας και μι α πρωτοποριακή θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι η ώρα για αποχή , δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό δεν είναι η ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας. Η ψήφος διαμαρτυρίας σημαίνει ότι θα στείλουμε στην Βουλή εκπροσώπους που έχουν εκλεγεί με κόμματα που βρίσκονται στα άκρα, στην πραγματικότητα απενεργοποιούμε την δύναμη στην χώρα μας να διεκδικήσει κονδύλια στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια δυνατή Νέα Δημοκρατία η οποία είναι εντεταμένη στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα, το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα προκειμένου να είμαστε σε θέση να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε συμμαχίες με άλλους ευρωβουλευτές από άλλες χώρες προκειμένου η Ευρώπη να πειστεί ότι πρέπει να επενδύσει στην πατρίδα μας .Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και νομίζω ότι πρέπει να μας έχει γίνει ένα μεγάλο μάθημα να μην γίνεται εξαγωγή της εσωτερικής διχόνοιας και της τοξικότητας. Αυτό συκοφαντεί την χώρα μας στην Ευρώπη και δεν βοηθάει καθόλου το έργο της εξοικονόμησης πόρων από την Ευρώπη».

Ακολούθως αναφερόμενη στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ως εκλεγμένη ευρωβουλευτής –εφόσον βεβαίως εκλεγεί-, τόνισε: «Έχω μια διακριτή θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν είμαι μία τηλεπαρουσιάστρια, δεν είμαι ένα λαμπερό πρόσωπο, δεν είμαι celebrities, αλλά φρονώ ότι όλα αυτά τα χρόνια, τα 35 χρόνια, έχω διακονήσει την παιδεία και τον πολιτισμό, αυτό θα ήθελα να εκπροσωπήσω στην Ευρώπη, να εκπροσωπήσω τον ελληνικό πολιτισμό διότι θεωρώ ότι είναι η ωραιότερη μας φορεσιά και επίσης ότι αυτό που πρέπει να γίνει έναι όπως είπα και στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων, η Ευρώπη πρέπει να ενσκήψει στον άνθρωπο με το άλφα κεφαλαίο, να επιστρέψει στον άνθρωπο άρα είναι τα τέσσερα πι το δικό μου πρόγραμμα. Είναι η Παιδεία η νεότητα δηλαδή, ο Πολιτισμός, το Περιβάλον, το οποίο το βλέπουμε το πρωί ξεκινάμε από το σπίτι με παλτό και το απόγευμα α γυρνάμε με μαγιό, άρα πρέπει να υπάρξουν δράσεις τώρα γιατί τα βήματα είναι αργά και το τελευταίο είναι η Πρόνοια, και όταν μιλώ για πρόνοια εννοώ θα πρέπει να υπάρξουν κονδύλια ώστε να προστατεύουν τα ευάλωτα άκρα του βίου μας. Δηλαδή τα πρώτα πέντε χρόνια τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τον μετέπειτα βίο μας, η προσχολική μας ηλικία, η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην προσχολική ηλικία αν θέλει να επενδύσει και στο δημογραφικό της ,να μπορούν δηλαδή τα νέα ζευγάρια να έχουν δημόσιες δομές όπου να αφήνουν τα παιδιά τους μέχρι το απόγευμα, να μαθαίνουν στο παιδί εκεί τον πολιτισμό, την μουσική, τον χορό, την ζωγραφική, το θέατρο. Επίσης τα άκρα του άλλου βίου μας, της τρίτης ηλικίας, εκεί όπου πηγαίνουμε στο τέλος μας εκεί όπου δεν έχουμε βεβαίως την νιότη μας αλλά έχουμε σοφία. Άρα θα πρέπει αυτό το θησαυροφυλάκιο της σοφίας των μεγάλων ανθρώπων να διασφαλιστεί ,θα πρέπει να επενδυθούν κονδύλια ούτως ώστε να υπάρχουν εντευκτήρια για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όπου όλοι θα πάμε εκεί και αυτό που δείχνουν διεθνείς μελέτες είναι ότι όταν θα υπάρχουν συνύπαρξη των δομών της προσχολικής ηλικίας και των δομών της τρίτης ηλικίας έχουμε μια ευεργετική επίδραση στην ψυχή εκατέρωθεν, και των βρεφών και νηπίων και των μεγάλων ανθρώπων.
Συνεχίζοντας η κ. Βίκυ Φλέσσα ,πρόσθεσε : «Άρα θα ήθελα να διακονήσω αυτά τα ζητήματα την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, και την Πρόνοια , επιστροφή στον άνθρωπο είναι ότι χρειαζόμαστε. Ξέρετε στα επόμενα χρόνια όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι δύο στους πέντε ανθρώπους θα έχουμε ψυχολογικό πρόβλημα, Η κατάθλιψη εμφανίζεται να είναι πρώτη ασθένεια αυτή την στιγμή στη Δύση. Άρα θα πρέπει να υπάρξουν κονδύλια και προγράμματα για την ψυχική ευεξία των ανθρώπων»
Η κ. Φλέσσα ανέφερε ότι ήδη έχει συστήσει μια επιστημονική επιτροπή η οποία θα την βοηθά στα θέματα που θα την απασχολούν ως εκλεγμένη ευρωβουλευτή .
«Έχω την γνώση, επιτρέψτε με να το πω, σεμνύνομαι να το πω, αυτά τα 35 χρόνια έχω μια πείρα και μια προίκα εσωτερικά γιατί έχω ευλογηθεί να έχουν καθίσει απέναντί μου πολλοί σημαντικοί άνθρωποι, έχω αποκτήσει λοιπόν αυτές τις γνώσεις και να πω εδώ και να δεσμευτώ ότι έχω ήδη συγκροτήσει ένα επιστημονικό συμβούλιο με αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Μπορώ να αναφέρω ορισμένα ονόματα είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο κ.Σταμάτης Κριμεζής, ο καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης , ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης από το ΜΙΤ για την πληροφορική και την τεχνική νοημοσύνη, ο κ. Κρούσος παιδίατρος και πολλοί άλλοι, ούτως ώστε να έχουμε μια επιστημονική δύναμη κάθε φορά που εγώ θα προτείνω –εάν εκλεγώ- ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μία δράση, να υπάρχει και το επιστημονικό υπόβαθρο ,δηλαδή θα απευθύνομαι σε αυτούς. Επίσης ως ένα συμβολικό δείγμα του ενδιαφέροντος που θα πρέπει η Ευρώπη να επιστρέψει στη νεότητα ,γιατί το μέλλον που έχουμε προετοιμάσει για τους νέους ανθρώπους δεν είναι το καλύτερο, έχουμε φερθεί –επιτρέψτε μου να πω-ως ιδιοκτήτες του κόσμου και όχι ως ενοικιαστές, θα προτείνω το 1% του προϋπολογισμού του ευρωκοινοβουλίου να διατεθεί σε ένα ταμείο υποτροφιών για τα παιδιά εκείνα που θα αποφασίσουν να σπουδάσουν την ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις σπουδές στην Ευρώπη».
Δήμητρα Μετόκη metokι63@hotmail.com