Η άλλη όψη…
Ο Τσιτσιπάς κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του
Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.
Στις 26 Ιανουαρίου 2022, ο Τσιτσιπάς ισοπέδωνε τον Σίνερ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2). Ποιος μπορούσε τότε να σκεφτεί ότι ο Σίνερ θα απογειωνόταν και θα έφτανε στο νο1 του κόσμου έχοντας φέτος 5 στους 5 τελικούς, ξεπερνώντας Τζόκοβιτς και Αλκαράθ ενώ ο Τσιτσιπάς θα χάνει εύκολα από τενίστες δεύτερης ποιότητας σε όλες σχεδόν τις πρεμιέρες τουρνουά;
Στο US Open έχασε από το νο 86 (Κοκκινάκης), στο Χάλε έχασε από το νο 28 (Τζάρι), στην Στουτγκάρδη έχασε από τον 36χρονο Γκασκέ (νο 55), ακόμη έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του από τον Εμίλ Ρουσουβουόρι (νο 87) και αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο του Wimbledon.
Ακόμη είχε ένα άθλιο ξεκίνημα στο Μόντρεαλ που γνώρισε την ήττα από τον Κέι Νισικόρι (νο 222!), με 2-0 σετ (6-4, 6-4).
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέστη ήττα – σοκ (2-0, 7-5 και 7-6) και από τον Τζακ Ντρέιπερ (νο82 στον κόσμο) και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Canadian Open. Πρόωρος αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα. O Ντρέιπερ κέρδισε για πρώτη φορά παίκτη που βρίσκεται στο Top-10.
Μετά τον άμεσο αποκλεισμό του (και) από το US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε πως τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν παλιά, πως έχει χάσει αυτή τη δίψα που τον έκαναν να μην χάνει ούτε λεπτό τη συγκέντρωσή του και έκανε λόγο για ένα παρατεταμένο burnout που δεν λέει να περάσει.
“Θυμάμαι πως ένιωθα υπέροχα, που μπορούσα να το αναπαράγω αυτό για συνεχόμενες εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή απέχω πολύ από το να το κάνω. Απλά πρέπει να βρω τρόπους που θα με βοηθήσουν αρχικά να επιστρέψω στις νίκες” είπε.
Όμως ο Τσιτσιπάς κάνει ένα λάθος: Ψάχνει το πρόβλημά του μέσα στο γήπεδο, ενώ το πρόβλημα του είναι μέσα στο γυμναστήριο. ΔΕΝ γυμνάζεται πια όπως απαιτεί ο ακραίος πρωταθλητισμός. Δεν διορθώνει αυτά που πρέπει για να γίνει νο 1. Δεν υπάρχει burnout. Υπάρχει απροπονησία. Αυτή βγαίνει στο γήπεδο, ας μην κοροϊδεύει τον εαυτό του.