Η άλλη όψη…
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επταμελής
Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.
Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό πως λειτουργεί ο πρωθυπουργός. Ακούτε ότι η κυβέρνηση έχει 63 μέλη και έχουν αρχίσει συζητήσεις για “μεγάλο σχήμα” που προφανώς “θα είναι αργοκίνητο”. Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκροτήσει μια κυβέρνηση ΕΠΤΑ μόλις μελών.
Η επταμελής αυτή κυβέρνηση έχει μόνο τρεις δραστηριότητες α) Να παραδώσει σε κάθε Υπουργική ομάδα συγκεκριμένο έργο και τους χρόνους που πρέπει να περατωθεί. β) Να παρακολουθεί αν τηρούνται οι χρόνοι υλοποίησης και να ζητούνται εξηγήσεις αν υπάρξουν καθυστερήσεις. γ) Να δέχονται προτάσεις των Υπουργών για να τις εγκρίνουν ή να τις απορρίψουν.
Η παλιά εποχή όπου κάθε Υπουργός είχε δικό του βιλαέτι και αιφνιδίαζε ακόμα και τον πρωθυπουργό του, νομοθετώντας ό,τι του καπνίσει, έχει τελειώσει επί Μητσοτάκη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πλήθος σχεδίων ανά υπουργείο που το ζητά προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα παρακολουθεί στενά η επταμελής κυβέρνησή του.
Η κυβέρνηση είναι λοιπόν ο πρωθυπουργός, οι τρεις Υπουργεί Επικρατείας (Βορίδης, Παπασταύρου, Σκέρτσος), οι δυο Υφυπουργοί του (Μπρατάκος, Κοντογεώργης) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Αυτό το επταμελές σχήμα επαναλαμβάνω ότι παραδίδει το έργο που πρέπει να γίνει ανά υπουργείο και παρακολουθεί την πορεία του.
Από εκεί και πέρα, δεν περνά απαρατήρητο ότι ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο μεγάλο σχήμα 20 πρόσωπα που δεν συμμετείχαν στις εκλογές, εκτιμώντας τις δυνατότητες τους. Ένα παράδειγμα από τα 20, ο εξαιρετικός Γιώργος Φλωρίδης.